Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Zserbó Hungarian Recipe

Zserbó

Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 300 g margarin
  • 50 g porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 tasak élesztő
  • 100 ml tej
Töltelék:
  • 100 g darált dió
  • 1.5 tasak vaníliás cukor
  • 300 g sárgabarack lekvár
Lisztből, tejből, vajból, tojássárgájából, sütőporból, porcukorból és az élesztőből közepesen kemény tésztát készítünk. Három egyenlő részre osztjuk, hűtőben 20-30 percig pihetetjük.
A tésztát a sütőtepsi méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk. Az első lapot vajjal kikent és liszttel meghintett tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral és meghintjük a dió felével. Következő lap, lekvár, dió, utolsó lap.

Sütés: előmelegített sütőben 150 celsius (300 F) fokon kb. 30 percig sütjük.
Csokoládémasszát öntünk a kihűlt tésztára.

Search Amazon.com for vanilla sugar

No comments: