Kakaós csiga (gyorskelesztős)
Hány személyre: 6-8
- 60 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 2 ek. olaj
- kevés só
- 1 ek. cukor
- tej
Töltelék:
- 3 ek. porcukor
- 3 ek. kakaó
- 5 dkg vaj
- 5 dkg margarin
Az élesztőt a tejben megkelesztjük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a keleszőbe tesszük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és az összekevert, olvasztott margarinnal és vajjal megkenjük. Rászórjuk a cukros kakaót, feltekerjük, és ujjnyi vastagon felszeleteljük. A tepsiben szorosan rakjuk egymás mellé. Végül a maradék vajat ráöntjük.
DeMarle 2409 Silpat 11-5/8-by-16-1/2-Inch Nonstick Silicone Baking Mat
see HungarianBookstore.com
1 comment:
ellenorizni kell:)
Post a Comment