Hozzávalók:
- 1 l tej
- 3 tojás kettéválasztva
- 2-3 ek porcukor 2 vaníliás cukor
- citromhéj
- 1 ek liszt
Közben a tojások fehérjéjét habverővel keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot, - ki mennyire édesszájú -, és 1 tasak vaníliás cukrot.
Evőkanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva mefordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrőkanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok. Amíg van a habból addig szaggatjuk, főzzük, félretesszük, lefedjük.
Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojássárgákhoz keverjünk 3 ek cukrot, egy vaníliás cukrot, citromhéjat, és egy evőkanál lisztet. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal higítsuk, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon. Húzzuk vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet.
Tipp: Kis tálkákba téve, fahéjjal, vagy kakaóporral meghintve tálaljuk.
Végül a habfelhőket öntsük a kész vaníliás tejre, és lefedve hűtsük le.
Search Amazon.com for vanilla sugar
No comments:
Post a Comment