Kapros túrós lepény
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt,
- 13 dkg vaj,
- 2 tojássárgája,
- tejföl,
- só,
a töltelékez:
- 20 dkg édes tehéntúró,
- 6-8 dkg vaj,
- 1 tojássárgája,
- 2 tojásfehérje,
- kapor,
- só
Elkészítése: A lisztből, vajból, tojássárgájából tésztát gyúrunk annyi tejföllel, hogy a tészta meglehetősen lágy legyen. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, széleit fölhajtva tepsibe tesszük, s jó vastagon megkenjük a töltelékkel, amihez a tehéntúrót összevegyítettük a vajjal, tojássárgájával, a két tojás kemény habbá vert fehérjével, ízlés szerint sóval és apróra vágott kaporral. A tetejét megkenjük tejföllel, és forró sütőben megsütjük.
No comments:
Post a Comment