Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 6 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 3-4 kanál tejföl
- 2 tojás
Krém: 2 tojás, 2 evőkanál cukorral kikeverni, 2 kanál liszt, 4 dl tej jól kikeverni, vaníliát és kis rumot beletenni. Ezt felfőzni, de rum nélkül, a rum utoljára jön bele, mikor már a krém kihűlt. 20 dkg vajat kikeverünk 15 dkg cukorral és a két krémet összekeverjük.
Máz: 20 dkg cukor, 3 kanál tej, 3 dkg kakaó, felfőzni és ha összeforrt, a tűzről levéve 10 dkg vajat keverünk bele. Ezzel simára jól eldolgozzuk és langyosan a kihűlt tésztára kenjük.
No comments:
Post a Comment