Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Amaretto Kekszek

Amaretto Kekszek
  • Hozzávalók kb. 150 darabhoz:
  • 300 g hámozott, darált mandula
  • 1-2 evőkanál Amaretto likőr (mandulalikőr)
  • 2 friss tojásfehérje
  • 500 g porcukor
Elkészítés
A mandulából, az Amarettoból, a tojásfehérjéből és 480 g porcukorból tésztát gyúrunk. A sütőt 150ºC-ra (gázsütő 1. fokozat) melegítjük. A tésztát nagy, vagy közepes lyukú habzsákba töltjük, és egy alufóliával bélelt (az alufóliáról könnyebben elválik a megsült sütemény) tepsire cseresznye nagyságú golyókat nyomunk. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A kekszecskéket még melegen megszórjuk a maradék porcukorral. Megjegyzés: Darabonként kb. 25 Kcal, fehérje: 1 g, zsír: 1 g, szénhidrát: 3 g

Tipp: a golyócskákat kézzel is készíthetjük, ha a kinyomáshoz túl keményre sikerülne a tészta

Search Amazon.com Books for wine

No comments: