Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Madártej (Bird's Milk) Recipe

Madártej

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 3 tojás kettéválasztva
  • 2-3 ek porcukor 2 vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 1 ek liszt
A tejet takaréklángon feltesszük egy lábosban főni.

Közben a tojások fehérjéjét habverővel keményre felverjük, hozzákeverünk 2-3 evőkanál porcukrot, - ki mennyire édesszájú -, és 1 tasak vaníliás cukrot.

Evőkanállal a tejbe a felvert tojásfehérjéből galuskákat szaggatunk, egyszerre 4-5-öt, hogy kényelmesen elférjenek, kb. 1 perc múlva mefordítjuk őket, majd következő 1 perc múlva szűrőkanállal félretesszük a megfőtt habfelhőket egy tálba, amit rögtön fedjünk le, hogy ne essenek össze a habok. Amíg van a habból addig szaggatjuk, főzzük, félretesszük, lefedjük.

Azután a tejet félrehúzhatjuk a tűzről. A tojássárgákhoz keverjünk 3 ek cukrot, egy vaníliás cukrot, citromhéjat, és egy evőkanál lisztet. A tejből tegyünk egy-két evőkanálnyit a tojássárgás keverékhez, azzal higítsuk, és úgy öntsük hozzá a tejhez, kevergetve, hogy ne csomósodjon. Húzzuk vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett forraljunk rajta egyet.

Tipp: Kis tálkákba téve, fahéjjal, vagy kakaóporral meghintve tálaljuk.

Végül a habfelhőket öntsük a kész vaníliás tejre, és lefedve hűtsük le.

Search Amazon.com for vanilla sugar

No comments: