Hozzávalók kb. 40 darabhoz
- 125 g vaj vagy margarin
- 75 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 225 g liszt
- 2 evőkanál kakaópor
Elkészítés: A puha vajat vagy margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a két tojássárgájával elkeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, az egészből sima tésztát gyúrunk. A tészta felében, külön edényben, eldolgozzuk a kakaóport. A két fajta tésztát lazán összekeverjük, és egy kb. 3,5 centiméter átmérőjű rudat formázunk belőle. A rudat fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben 1 óra hosszat pihentetjük. A sütőt 180ºC-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztarúdból 3mm vastagságú szeleteket vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 percig sütünk.
Megjegyzés: Darabonként kb. 40 Kcal, fehérje: 1 g, zsír: 3 g, szénhidrát: 2 g
No comments:
Post a Comment