Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Márványlapocskák

Márványlapocskák

Hozzávalók kb. 40 darabhoz

  • 125 g vaj vagy margarin
  • 75 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 225 g liszt
  • 2 evőkanál kakaópor

Elkészítés: A puha vajat vagy margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a két tojássárgájával elkeverjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, az egészből sima tésztát gyúrunk. A tészta felében, külön edényben, eldolgozzuk a kakaóport. A két fajta tésztát lazán összekeverjük, és egy kb. 3,5 centiméter átmérőjű rudat formázunk belőle. A rudat fóliába tekerjük, és hűtőszekrényben 1 óra hosszat pihentetjük. A sütőt 180ºC-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztarúdból 3mm vastagságú szeleteket vágunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 percig sütünk.

Megjegyzés: Darabonként kb. 40 Kcal, fehérje: 1 g, zsír: 3 g, szénhidrát: 2 g

No comments: