Mézes-bábos KarácsonyraHozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1/2 kg porcukor
- 6 tojás
- 20 dkg méz
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
- szegfűszeg
- fahéj
- esetleg ánizs
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát a hozzávalókból, és hűtőszekrénybe pihentetni, hogy ne ragadjon. Meglisztezett gyúródeszkán a vékonyra kinyújtott tésztát kiszagatjuk tetszés szerinti süteményformákkal, vagy vághatók előrajzolt kartonpapírok mentén a különböző figurák. A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra, s más sütőformákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs, cukorhabból nyomott minta.
Sütésnél vigyázni kell, mert a vékony mézes tésztát hamar megkaphatja a forró sütő, megéghet. A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát lehessen fűzni beléjük.
No comments:
Post a Comment