Karácsonyi kalácsHozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15-20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés só
- 1 evőkanál rum
- 2 egész tojás
- 1 citrom héj
- 15-17 dkg vaj
- 25 dkg áttört túró
- 15 dkg mazsola
- 12 dkg reszelt mandula
A sütőporral vegyített lisztet a gyúrótáblára szitáljuk, közepére mélyedést nyomunk, abba tesszük a cukrot, tojást, ízeket, rumot. A liszt egy részével sűrű pépet keverünk, majd rárakjuk a darabokra vágott hideg vajat, az áttört túrót, a tisztított mazsolát, és mandulát. Liszttel betemetjük, gombóccá összenyomjuk, és a közepéből kiindulva sima tésztává gyúrjuk. Ovális formára kinyújtjuk, cipóformára összehajtjuk, és zsírozott lemezen sütjük. Sütési ideje: 70-80 perc, gyenge, közép meleg sütőben. Sütés után rögtön bekenjük olvasztott vajjal, és behintjük porcukorral.
No comments:
Post a Comment