Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Karácsonyi kalács

Karácsonyi kalács

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15-20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés só
  • 1 evőkanál rum
  • 2 egész tojás
  • 1 citrom héj
  • 15-17 dkg vaj
  • 25 dkg áttört túró
  • 15 dkg mazsola
  • 12 dkg reszelt mandula
A sütőporral vegyített lisztet a gyúrótáblára szitáljuk, közepére mélyedést nyomunk, abba tesszük a cukrot, tojást, ízeket, rumot. A liszt egy részével sűrű pépet keverünk, majd rárakjuk a darabokra vágott hideg vajat, az áttört túrót, a tisztított mazsolát, és mandulát. Liszttel betemetjük, gombóccá összenyomjuk, és a közepéből kiindulva sima tésztává gyúrjuk. Ovális formára kinyújtjuk, cipóformára összehajtjuk, és zsírozott lemezen sütjük. Sütési ideje: 70-80 perc, gyenge, közép meleg sütőben. Sütés után rögtön bekenjük olvasztott vajjal, és behintjük porcukorral.

No comments: