Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Méhcsípés (Német sütemény)

Méhcsípés
(Német sütemény)


Hozzávalók:
  • 1/2 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 7 dkg porcukor
  • kb. 4 dl langyos tej
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 7 dkg margarin

A töltelékhez:
  • 15 dkg margarin
  • 2 evőkanál tej
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 15 dkg mandulalapocska
  • 4 evőkanál citromlé

    A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 5 dkg cukor
  • csipet só
  • 5 dl tej
  • 15 dkg margarin

A recept elején felsoroltakból kelt tésztát készítünk. Sütőlapra helyezzük, és még 20 percig kelesztjük. A töltelékhez a margarint, a tejet és a cukrot felfőzzük, és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd kihűtjük. Utána a tészta tetejére kenjük és megsütjük. Amikor a tészta kihűlt, félbevágjuk. A krémhez a pudingot elkészítjük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel a süteményt megtöltjük.

A gázsütő 3-4-es fokozatán 35 perc alatt elkészül.

No comments: