(Német sütemény)
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 7 dkg porcukor
- kb. 4 dl langyos tej
- 1 tojás
- csipet só
- 7 dkg margarin
A töltelékhez:
- 15 dkg margarin
- 2 evőkanál tej
- 20 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 15 dkg mandulalapocska
- 4 evőkanál citromlé
A krémhez: - 1 csomag vaníliás puding
- 5 dkg cukor
- csipet só
- 5 dl tej
- 15 dkg margarin
A recept elején felsoroltakból kelt tésztát készítünk. Sütőlapra helyezzük, és még 20 percig kelesztjük. A töltelékhez a margarint, a tejet és a cukrot felfőzzük, és a többi hozzávalóval elkeverjük, majd kihűtjük. Utána a tészta tetejére kenjük és megsütjük. Amikor a tészta kihűlt, félbevágjuk. A krémhez a pudingot elkészítjük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel a süteményt megtöltjük.
A gázsütő 3-4-es fokozatán 35 perc alatt elkészül.
No comments:
Post a Comment