Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Kakaós kalács

Kakaós kalács

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 35 dkg édeske
  • 4 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 evőkanál kristálycukor és kakaó
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk a többi hozzávalóval együtt, kivéve a kakaót. Az édeskét összetörve, langyos tejben feloldva a cukorral együtt keverjük bele. Fakanállal jól kidolgozzuk és kettő cipót formázunk belőle. Az egyiket kakaóporral színezzük, majd mind a két cipót kétfelé osztjuk. Egy fehéret és egy barnát egymásra helyezünk, és vékonyra nyújtjuk, majd szorosan felcsavarjuk.

Zsírozott tepsiben két órát kelesztjük, tetejét is bekenjük zsírral, majd 20-25 percig sütjük.

No comments: