Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Vera kalács

Vera kalács

Hozzávalók
  • 60 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
A lisztet, a sót, a cukrot a tejben megfuttatott élesztővel összedolgozzuk. Hozzáöntünk 1 dl olajat, és az egészet összegyúrjuk. Felét kivesszük, ebből két cipót gyúrunk. A másik felébe kakaóport és 3 evőkanál tejet teszünk. Ebből is két cipót gyúrunk és kinyújtjuk. Egy sárga, egy kakaós, egy sárga, egy kakaós kerül egymás tetejére és összetekerjük mint a kalácsot. Olajozott őzgerinc formába tesszük és így kelesztjük kb. fél órát. Újra olajozzuk és megsütjük. Amikor kivesszük a sütőből újra olajozzuk.

No comments: