Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Marcipán félholdak

Marcipán félholdak

Hozzávalók:
  • 200 g nyers marcipánmassza
  • 75 g porcukor
  • 150 g őrölt mandula
  • 3 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 tojásfehérje
  • 30 g apróra vágott cukrozott citromhéj
  • 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőr
  • fél tasak citrom aroma
A hozzávalókat egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük (175-200 ˚C, sütési idő: 10-12 perc). A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.

No comments: