Marcipán félholdakHozzávalók:
- 200 g nyers marcipánmassza
- 75 g porcukor
- 150 g őrölt mandula
- 3 teáskanál étkezési keményítő
- 1 tojásfehérje
- 30 g apróra vágott cukrozott citromhéj
- 2 teáskanál narancs- vagy mandulalikőr
- fél tasak citrom aroma
A hozzávalókat egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton egyenletes masszává eldolgozzuk. Porcukorral megszórt gyúródeszkán szűk 1 cm vastagra kinyújtjuk, félholdakat szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, sütőbe helyezzük (175-200 ˚C, sütési idő: 10-12 perc). A kihűlt félholdakat porcukorral megszórjuk.
No comments:
Post a Comment