Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Habrolád

Habrolád

Hozzávalók

  • 1/2 kg háj
  • 1 kg liszt
  • 3 tojás
  • 15 dkg zsír
  • 4 dkg élesztő
  • 3-4 dl tej
  • 1 kanál cukor
A ledarált hájat egy kis liszttel összegyúrjuk és kinyújtjuk.

A többi lisztből és a maradék anyagokból egy egész tojással és két tojás sárgájával kalács tésztánál egy kicsit keményebb kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt kinyújtjuk és rákenjük a hájat, majd összehajtogatjuk. Ezt a műveletet háromszor ismételjük 15 perces szünetekkel. Végül ? cm vastagra nyújtjuk a tésztát, 2 cm-es csíkokat vágunk belőle és formákra rátekerve szép sárgára megsütjük. Ha kihűlt tejszínhabbal megtöltjük.

No comments: