Különleges karácsonyi kalács
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 2 dl tej
- 4 dkg élesztő
- 3 tojás sárgája
- 1 tojás fehérje
- 10 dkg margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom héja
- csipet só
A töltelékhez:
mákos:
- 12 dkg darált mák
- 8 dkg kristálycukor
- citromhéj
- fahéj
- mazsola
- vaníliás cukor
- tej
diós:
- 12 dkg dió
- 8 dkg kristálycukor
- narancshéj
- vaníliás cukor
- mazsola
- tej
gesztenyés:
- 15 dkg gesztenyemassza
- cukor
- rum
- tejszín
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órán át kelesztjük. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk, beletesszük csíkokban a tölteléket. A mákos és diós tölteléket kevés tejjel lazítjuk. Vigyázzunk nehogy lágy legyen! A gesztenyés tölteléknél a hozzávalókat összedolgozzuk. A megtöltött tésztát összesodorjuk, majd hármat összefonunk. Tojássárgájával megkenjük és 40 percig pihentetjük. Mielőtt megsütjük, a tetejét darált mákkal megszórjuk. Sütési idő kb. 60 perc.
Czech & Slovak Kolache Recipes & Sweet Treats
No comments:
Post a Comment