Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Különleges Karácsonyi Kalács Recipe

Különleges karácsonyi kalács

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 3 tojás sárgája
  • 1 tojás fehérje
  • 10 dkg margarin
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • csipet só
A töltelékhez:
mákos:
  • 12 dkg darált mák
  • 8 dkg kristálycukor
  • citromhéj
  • fahéj
  • mazsola
  • vaníliás cukor
  • tej
diós:
  • 12 dkg dió
  • 8 dkg kristálycukor
  • narancshéj
  • vaníliás cukor
  • mazsola
  • tej
gesztenyés:
  • 15 dkg gesztenyemassza
  • cukor
  • rum
  • tejszín
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órán át kelesztjük. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk, beletesszük csíkokban a tölteléket. A mákos és diós tölteléket kevés tejjel lazítjuk. Vigyázzunk nehogy lágy legyen! A gesztenyés tölteléknél a hozzávalókat összedolgozzuk. A megtöltött tésztát összesodorjuk, majd hármat összefonunk. Tojássárgájával megkenjük és 40 percig pihentetjük. Mielőtt megsütjük, a tetejét darált mákkal megszórjuk. Sütési idő kb. 60 perc.

Czech & Slovak Kolache Recipes & Sweet Treats

No comments: