Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Darázsfészek

Darázsfészek

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 7 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 23 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg őrölt mandula vagy dió
  • csipet só
A lisztből, a tojások sárgájával, sóval, a tejbe áztatott élesztővel, 3 dkg porcukorral és a tejjel rétestészta keménységű tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk és fél óráig meleg helyen pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a vajból, a porcukorból és az őrölt mandulából vagy dióból habosra kevert töltelékkel. Felcsavarjuk, mint a piskóta tekercset, vízbe mártott késsel kisujjnyi vastagságra szeleteljük, lisztezett tepsibe lazán egymás mellé rakjuk és kelesztjük. Forró sütőbe tesszük és egyenletes, elég erős tűznél megsütjük. Mikor már félig megsült, meglocsoljuk 2 dl cukros tejszínnel vagy édes tejjel.

No comments: