Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1-2 dl tejföl
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 mokkáskanál só
- csipet cukor
A töltelékhez:
Húsos: 40 dkg darált főtt hús, 5 dkg reszelt hagyma, 1 db beáztatott és kifacsart zsemle, 3-4 dkg zsiradék sóval, borssal ízesített keveréke.
Káposztás: 15 dkg szárított, vagy 30 dkg friss gomba, 1 kg káposzta megpárolva, 5 dkg reszelt hagyma, 3-4 dkg zsiradék., sóval és borssal ízesítve.
Sajtos-túrós: 30 dkg túró, 15 dkg juhtúró (vagy reszelt füstölt sajt), mokkáskanál köménymag, kevés só.
Burgonyás-túrós: 80 dkg nyers burgonya, 20 dkg túró vagy juhtúró összedarálva, 3 dkg zsíron megpirított 5 dkg hagyma és só keveréke.
Gyümölcsös: 60 dkg meggy vagy cseresznye porcukorral keverve. Tálaláskor olvasztott vajba szedjük és locsoljuk meg 2 dl tejszínnel vagy tejföllel.
No comments:
Post a Comment