Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
6 csapott evőkanál cukor
6 csapott evőkanál liszt
1/4 csomag sütőpor
10 dkg ét tortabevonó
1 csomag csokoládés pudingpor
tej
cukor
rumaroma
tejszínhab
Elkészítés:
Először sütök egy piskótát: a tojásokat kettéválasztom, a tojássárgáját a 6 kanál kristálycukorral jó habosra kikavarom, közben a 6 evőkanál lisztet öszekeverem egy kissebb tálban a sütőporral. Ezután felverem a tojásfehérjét, a kikavart tojássárgához öntöm, és körkörös mozdulatokkal összekeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, de úgy nem egyszerre, hanem három-négy adagban keverem hozzá. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, előmelegített forró sütőbe teszem 3 percre, hogy hirtelen feljöjjön a tészta, és 3 perc után középső fokozatra mérsékelem a sütőt /ez nagyon fontos/.
Ezalatt elkészítem az öntetet: a csokipudingot megfőzöm a csomagoláson leírtak szerint, félreteszem hűlni. Közben gőzfürdőn felolvasztjom a tortabevonót, és a gőzfürdőről levéve hozzákeverem a csokipudingot és egy kevés rumot. Ha túl sűrű, tejet öntünk hozzá.
A kihűlt piskótát kis kockákra vágom, tálkákba teszem, és az elkészített öntettel leöntöm, a tetejére tejszínhabot teszek. Aki szereti, rumos tejbe áztatott mazsolát is szórhat rá.
Megjegyzés:
A piskóta nagyon finom, könnyű, habos lesz, ha így készíted el! Ezt egy cukrász mestertől tanultam, ez a hamis somlói galuska. Ma épp ezt csináltam a családomnak, mert imádják!
http://www.mindmegette.hu/somloi-galuska-egyszeruen.recept
No comments:
Post a Comment