Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Paprikás Csirke (Chicken Paprikash)

Paprikás Csirke

Hozzávalók (4-6 személyre)
  • 1,5 kg bontott csirke
  • 2 közepes hagyma
  • 2 közepes zöldpaprika
  • 1 kicsi paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 8 dkg zsír
  • 1 dkg pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál liszt

A kisebb csirkéket négy, a nagyobbakat nyolc darabba vágd, s az alapos mosás után jól csurgasd le. A felhevített zsíron pirítsd zsemleszínűre az apróra vágott vöröshagymát, majd gyorsan keverd el benne a pirospaprikát és öntsd fel 1/2 dl vízzel. 1-2 perc lassú forralás után tedd bele az összevágott csirkét, sózd meg és a húsokat időnként forgatva fedő nélkül párold. Amikor a hús külseje megfehéredett, add hozzá a feldarabolt zöldpaprika felét és fedő alatt, lassú tűzön párold tovább. A csirkéket időnként forgasd meg (hogy egyenletesen párolódjanak) és ha a lé elfő alóluk, mindig csak nagyon kevés vízzel pótold. Amikor a csirke már majdnem puha, a tejfölből és lisztből készíts habarást, azt szűrd a csirkéhez, majd a tejszínt hozzáadva főzd készre. Tálalás előtt a maradék zöldpaprikával és a szeletekre vágott paradicsommal díszítsd.

No comments: