Hozzávalók
- 1/4 kg méz
- 1/2 kg liszt
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás és 2 tojás sárgája
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- reszelt narancshéj vagy citromhéj
Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk, formákat szaggatunk belőle. 170-180 fokon 12 percig sütjük.
A tetejét diszitem tettszés szerint.
Megjegyzés: Nagyon gyorsan elkészül, és nem keményedik meg. Dobozban vagy zacskóban tároljuk.
No comments:
Post a Comment