Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Nugátcsillag

Nugátcsillag

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg kakaó
  • 12.5 dkg vaj
  • 7.5 dkg finomított cukor
  • 7.5 dkg darált mandula
  • 2 tojás
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 2-3 órán át hideg helyen pihentetjük. A tésztát belisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk, és csillagokat szaggatunk, amiket sütőpapírral kibélelt sütőlemezen 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.

Díszítéshez: 5 dkg mogyoró, 10 dkg puha mogyorós nugát, 20 dkg sötét bevonócsokoládé, cukorgyöngy. Felmelegített serpenyőben megpirítjuk a mogyorót, és a héját konyharuhával ledörzsöljük. A meghámozott mogyorót finomra daráljuk és elkeverjük a nugáttal. 2-2 csillagot összeragasztunk a mogyorós nugátkrémmel, majd a tetejét a bevonócsokoládéval kenjük be és színes gyöngycukorral díszítjük.

No comments: