Executive Speechwriting: Corporate, Weddings, Retirement

Mákos csók csokival

Mákos csók csokival

Hozzávalók kb. 30 darabhoz
  • 1,25 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12,5 dkg darált mák
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • fél teáskanál őrölt fahéj
  • 18 dkg liszt
  • 20 dkg apróra vágott mandula
  • vaj/margarin a kenéshez
  • 10 dkg fehér tortabevonó csokoládé
Előkészítés: Felforraljuk a tejet 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral. Belekeverjük a mákot, kb. 4 percig kevergetve főzzük, majd elzárjuk, és hagyjuk kihűlni. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásokat a tojássárgával, a maradék 5 dkg cukorral, a fahéjjal habosra keverjük. Összedolgozzuk a mákkal. Végül a lisztet és a mandulát is belekeverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vastagon kikejük vajjal vagy margarinnal. A masszából két teáskanál segítségével kis halmokat rakunk a sütőpapírra, és sütőben kb. 20 percig sütjük. Még melegen a halmokat éles késsel kissé megemeljük a papírról, majd hagyjuk kihűlni. A tortabevonót a csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és a kihűlt csókokra csorgatjuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 142 kcal

No comments: